Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Samenwerkings-verbanden

SPON werkt samen met verschillende organisaties. Lees hieronder meer over onze samenwerkingsverbanden.

SPON_deKiem_okt23_12_2023
Passend onderwijs Dordrecht

Het Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Dordrecht is een samenwerking tussen bijna alle PO en VO scholen in Dordrecht. Er zijn in Dordrecht ruim 40 scholen voor basisonderwijs en 15 scholen voor voortgezet onderwijs. De scholen voor speciaal onderwijs zijn meegerekend. Die scholen werken met elkaar samen om ervoor te zorgen dat ieder kind dat in Dordrecht woont, ook in Dordrecht naar school kan gaan.

De SPON-scholen Kiem en De Stroom participeren in het SWV Dordrecht.

Swvdordrecht.nl

logo-SWV-wit
Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Drechtsteden

Het Samenwerkingsverband VO Noordelijke Drechtsteden (28.13) is bedoeld voor alle partijen die met het Voortgezet (Speciaal) Onderwijs in de regio Noordelijke Drechtsteden te maken hebben. Dit zijn de scholen en besturen voor Voortgezet (Speciaal) Onderwijs, het Primair Onderwijs, de scholen voor MBO, ketenpartners en de ouders en de verzorgers van de leerlingen uit het Primair en het Voortgezet (Speciaal) Onderwijs.

In het Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Drechtsteden voor het Primair Onderwijs werken ruim veertig basisscholen, twee scholen voor Speciaal Basisonderwijs en twee scholen voor Speciaal Onderwijs samen aan passend onderwijs voor meer dan twaalfduizend leerlingen. De scholen verzorgen onderwijs dat aansluit bij de talenten en mogelijkheden van de leerlingen. Het Samenwerkingsverband ondersteunt de scholen, ouders en leerlingen hierbij.

De SPON-scholen Griendencollege, Bleyburgh VSO, De Sprong, De Steenen Kamer en De Kameleon participeren in het SWV Drechtsteden.

SWV Drechtsteden.nl

swv-liggend
Samenwerkingsverband Munio

Bij samenwerkingsverband Munio werken we met passie en deskundigheid aan een passende onderwijsplek voor iedere leerling. Dat doen we altijd in samenwerking met collega's op de scholen en onze andere partners.

Met elkaar weten we op die manier voor bijna al onze leerlingen een passende plek te bieden binnen ons gebied. Soms lukt dat niet, omdat een leerling meer nodig heeft dan we in onze regio kunnen bieden. Maar ook dan kijken we naar wat wél lukt en zoeken we, samen met de leerling, ouders, school en andere deskundigen naar de best passende plek buiten de regio.

Het komt voor dat het voor een leerling het beste is om een tijdje onderwijs buiten de school te volgen, om vervolgens weer terug te keren naar het regulier onderwijs of een vervolgstap te maken. Daarvoor is er Munio Onderwijs.

De Kleine Wereld vso is onderdeel van het samenwerkingsverband Munio.

Munio.nl

munio-logo-final
Samenwerkingsverband Driegang

Samenwerkingsverband Driegang (28.16) bestaat uit alle scholen (en hun besturen) binnen de gemeenten Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Giessenlanden, Leerdam, Lingewaal, Molenwaard, Woudrichem, Werkendam en Zederik. Dit betreft zowel de scholen voor regulier onderwijs als de scholen voor speciaal (basis)onderwijs. Tevens neemt het bestuur voor speciaal onderwijs van buiten bovenstaande gemeenten maar met vestigingen binnen deze gemeenten deel. In samenwerkingsverband Driegang betreft dit SPON. 

De SPON-scholen De Kleine Wereld so en De Rotonde so participeren in het SWV Driegang.

Driegang.nl

LogoDriegang_1000px