Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

De Steenen Kamer naar Swinhove

30 november 2023
LR_SBO_DeSteenenKamer_8927

“Je doet het voor de ouderen”

Eén keer per maand bezoekt een groep leerlingen van SBO De Steenen Kamer de ouderen bij Swinhove, om samen met hen een activiteit te ondernemen. Je kunt hierbij denken aan kleuren, zingen of een spelletje spelen. Vorige week was het de beurt aan groep 8. Vier leerlingen uit deze klas - Shirly, Enrico, Jamie en Tobias - vertellen wat zij van hun bezoekje aan Swinhove vonden.

Kunnen jullie uitleggen wat jullie gedaan hebben en hoe dat ging?

Jamie: “We zijn vorige week bij Swinhove geweest om Sinterklaasliedjes voor de ouderen te zingen.”
Tobias: “We gingen er op de fiets naartoe. Toen we aankwamen gaven we een hand en zeiden we onze naam. Er was er ook eentje die ons een kusje wilde geven.”
Jamie: “Gelukkig werd ze tegengehouden.”
Tobias: “En daarna gingen we liedjes zingen."
Shirly: “We gingen steeds beter en harder zingen.”
Enrico: “Ik vond het heel erg leuk dat de mensen daar moesten lachen. Ze vonden het heel erg leuk. Sommigen gingen zelfs meezingen.”


Kwamen er veel mensen kijken?

Tobias: “Ja, ik denk wel dertig. Maar ik vond het niet spannend hoor, want ik heb ook een keer met een theatervoorstelling meegedaan. Toen keken er veel meer mensen.”
Shirly: “We hadden niet zoveel geoefend op school, maar we kenden de Sinterklaasliedjes natuurlijk wel gewoon. Toch vond ik het wel spannend hoor. Ik werd ook een beetje rood. Maar toen ik zag dat iedereen mee ging klappen, toen ging de spanning weg.”
Enrico: “Ik vond het ook een beetje spannend. Er waren echt veel mensen."
Shirly: “Het laatste liedje was de Pieten Sinterklaas Move. Dat vonden wij wel leuk, maar de ouderen volgens mij niet zo. Toen werden ze meteen een stuk stiller.”
Tobias: “Misschien lag het niet aan het liedje, maar aan ons gezang.”


Was het voor jullie voor herhaling vatbaar?

Jamie: “Nou ik ga liever naar de kermis ofzo, maar je doet het toch een beetje voor die ouderen, om hun een fijne ochtend te geven. Het is wel heel leuk om te zien dat zij het zo naar hun zin hebben.”
Enrico: “Ik kom wel vaker bij Swinhove en volgens mij is het daar heel erg leuk. Als ik op de fiets langsrijdt, dan zwaaien de mensen daar soms ook naar me."
Tobias: “Mijn tante werkte daar, dus ik was er ook al eens eerder geweest.”
Shirly: “Ik zou later ook wel bij Swinhove willen werken.”
Enrico: “Ik ook.”
Jamie: “Vorig jaar, toen ik nog in groep 7 zat, ben ik ook al eens geweest. Toen gingen we spelletjes spelen. Toen vroegen die mensen steeds of we wat lekkers wilden.”
Tobias (zuchtend): “Ja, dat doen alle opa’s en oma’s.”
Jamie: “We kregen dit keer kruidnoten.”
Tobias: “Ja, daarom ga ik volgende keer toch maar weer mee.”

Kortom, een geslaagde dag voor de kinderen uit groep 8 én voor de mensen bij Swinhove!